ТЕРИТОРИЯ НА ДОБРИТЕ ТРАДИЦИИ, ЕВРОПЕЙСКО ОБРАЗОВАНИЕ И ИНОВАЦИОННИ ПРАКТИКИ
Днес отново изразяваме своята признателност, но и гордост от това, че сме българи. Националният празник ни обединява с честта и всеотдайността на борците, с изключителната саможертва на войниците в Трите войни, с устрема на Строителите на нова България. Чепеларе е част от епичните борби за свобода.
Ние чепеларци наследници на Дечев, поднасяме своята благодарност, свеждаме чела и сме убедени, че България ще пребъде с младите си българи.
Поклон и слава!

Честита баба Марта от 5а и 5б клас

Честита Баба Марта! - 3б клас

ПЪРВИ Б КЛАС В ОЧАКВАНЕ НА БАБА МАРТА!

БЕЛЕЖИТИ ДАТИ

Честита Баба Марта! Да сме бели и червени, румени и засмени! 🙂 - 1а клас

СУ ,,Васил Дечев " поднесоха цветя пред паметната плоча на мястото, където са посрещнати руските войски на ген.Черевин и бюст-паметника на Капитан Петко Войвода в чест на 143 години от освобождението на гр.Чепеларе.
СВЕТОВЕН ДЕН НА ФИЛОСОФИЯТА В СУ „ВАСИЛ ДЕЧЕВ“
Ситуацията, в която живеем, ни поставя много ограничения. Приемаме я почти стоически, тя е такава, каквато е. В нейния контекст отбелязваме днешния Световен ден на философията. По предложение на ЮНЕСКО Денят на философията се чества всяка година на третия четвъртък на месец ноември. Идеята е да се подчертае непреходната стойност на философията за развитието на всяка култура и всеки отделен човек.
Учениците от 7. до 12. клас подреждаха философски пъзели- фрагменти, „искрено и лично“ разкриха отношението и очакванията си към философията.
Какво е философия? Философията е самовглъбяване и агресия, мълчание и вик, теория и практика, парадоксалност и стройна аргументация...
Къде е философията? Тя е там където си ти и в близост до себе си долавяш присъстието на Другия като дъх, като поглед, като слово, като спомен... Аз съм ТУК. Ние сме ТУК.
Семейството е нещо, което е твърде близко до сърцата на децата и идеята да посветят заниманията си на своите най-близки хора е винаги вълнуваща за тях.Учениците от 2"а" и 2"б" клас изработиха тематични табла и картички посветени на празника.
Учениците от седмите класове при СУ "Васил Дечев" направиха иновативно по дух табло за Деня на народните будители. Докато националните будители от миналото са общоизвестни те акцентираха върху родопските просветители, защото те формират местната ни национална идентичност. Включиха и наши съвременници, защото познавайки настоящето си изграждаме действената ни представа за будителството.
След кратка презентация за живота, делото и приноса на човека, учителя и спелеолога Димитър Райчев, учениците от 5 а и 5б клас, засвидетелстваха своята почит и уважение, поднасяйки цветя на паметната плоча на видния чепеларски будител.
На 27.10.2020г. в часа на класа учениците от 3а и 3б клас и ръководителите им поднесоха цветя пред плочата на протойерей Евстатий Янков, един от будителите на Чепеларе.
Децата научиха интересни факти от живота и делата на прот.Евстатий Янков.
Паметта му бе почетена с поклон и кратки стихове посветени на народните будители.
Много от децата от нашето училище се включиха в инициативата да нарисуват дъга с надпис "Всичко ще се оправи". Те продължиха една верижна реакция "Предай нататък" като нарисуваха дъга, която е символ на надеждата за утрешния ден. Нека обединим мислите си и доброто да победи.


ОТКРИТ УРОК - МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ ВЪВ 2 Б КЛАС ПО МАТЕМАТИКА С УЧИТЕЛ ЦДО МАРИЯ ПЕТКОВСКА

Днес се проведе Открит урок - Майсторски класове в начален етап при учител ЦДО Мария Петковска 2б клас - Математика.
Преподавателката използва иновативни умения, мултимедийно представяне, игрови метод и работа в екипи.
Децата показаха много добри знания, самоконтрол и анализ на всяка поставена задача.
Гости на урока бяха госпожа Стринска - зам.директор, учители от Павелско, Забърдо и Чепеларе.

ОТКРИТ УРОК ПО ИЗВЪНКЛАСНО ЧЕТЕНЕ В 3 А КЛАС С РЪКОВОДИТЕЛ НИНА СПИЛКОВА

Днес се проведе открит урок от практиката за ,,Майсторски класове’’ в начален етап в III а клас на СУ ,,Васил Дечев’’ със старши учител госпожа Нина Спилкова на тема ,,Детска енциклопедия’’ в час по Извънкласно четене.

В урока бяха използвани иновативни методи и технологии. Основен подход беше емоцията при децата, чрез която проявиха отношението си към природата, света и човешките ценности .

Децата добиха знания ,умения и удовлетворение от участието си.

Всичко, което беше заложено в целите, беше поднесено с финес от преподавателката и постигнато с лекота от учениците.

При конферирането на открития урок се отчете солидна подготовка, преподавателски опит и любов поднесена по креативен начин.

Преподавателката получи адмирации от гостите на открития урок: г-н Боран Хаджиев, г-жа Кръстева, г-жа Стринска, учители от Павелско, Забърдо, Чепеларе и родители.

Колегите благодариха на г-жа Спилкова за споделения опит и всеки си тръгна очарован от наблюдаваната практика!

Наши ученици от 10 клас с ръководител Александра Пепеланова взеха активно участие на Национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога - тук и сега“ в град Девин.

Национално състезание по информатика, информационни технологии и визуални изкуства
За седма поредна година ученици от СУ „Васил Дечев“ с ръководител Емилия Вълкова участваха на Национално състезание „Аз мога - тук и сега“ в град Девин от 19.04 до 21. 04.2019 г. За пореде път имаме класирани участници. Това са: • Айлин Пайталова – III място с фотография; • Йорданка Йончева – III място с видео; • Йордана Минкова –IV място с фотография. Нашите участници показаха работа, постоянство и амбиция, за да докажат, че „Аз мога - тук и сега“ не е проект, а начин на живот и успех. Вие сте нашата гордост! Браво!
БЕЛЕЖИТИ ДАТИ
На 11.04.2019г. се проведе Областно състезание по бадминтон, проведено в град Смолян в категория 5-7 клас. Учениците спечелиха две lll-ти места. Отборът на момчетата беше в състав: Калоян Шопов, Петър Костовски, Слав Аговски, Димитър Александров. Отборът на момичетата беше в състав: Теодора Григорова,Анастасия Чиликова, Юлияна Доралиева, Паолина Странджалиева На 13.04.2019г. се проведе Областно състезание по волейбол в град Смолян, категория 5-7 клас. Отборът на СУ" Васил Дечев" завоюва ll-ро място в състав: Петър Гергьовски, Христо Димов, Костадин Жълтушкин, Георги Пейков, Сергей Кариев, Данаил Силков, Николай Бонев, Николай Чолаков. Поздравление за великолепното представяне на отборите!
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.